Kirje


Hyvä herra, olette epäonnistunut miehenä ja ihmisenä.

Uskotte, että makunne on ‘klassillinen’, mutta se on sitä ulkoaopitusti, vailla omaa arvostelmaa. Kun haluatte jotain rohkeaa, teitä viehättää ‘orientaalinen’.

Kirjailijasta tekee mielessänne ‘vakavan’, kun hänessä on ripaus obskurantismia. Toiset puhuisivat pikemminkin pikantista lisämausta. Sellainen saa teidät pysähtymään kuin jättäisitte votiivilahjaa. Autodidaktin maneerinne saavat toiset tirskumaan.

Poliittisesti olette ‘periaatteessa’ kannalla, jota ette tohdi olla käytännössä, ja käytännössä olette kiinnostunut päivälehtien polemiikista. Kuka ties teilläkin on nimimerkki. Sanotte ‘filosofinen’ kun pitäisi sanoa sovinnainen, ja kun haluatte tehdä rohkean vaikutuksen ‘epäsovinnaisuudella’, onnistutte vain naittamaan oman erehdyksenne isänne tai imettäjänne  ennaluuloon.

Sanotte pitävänne älykkäistä naisista, mutta tarkoitatte tällä ‘henkistyneitä’ keskusteluja. Sellaisten naurettavuus on helppo havaita, kun huomaa että sellaisia eivät käy sen enempää miehet kuin naisetkaan keskenään. Vaikutelmamme ‘Naisen henkisyydestä’ syntyykin siitä, että tunnettuna tylsimyksenä että koskaan pääse hänen kanssaan puusta pitkään.

Osoitatte mielellänne tuntevanne uusia kirjailijoita, mutta varoitatte seuralaisianne sellaisista jotka menevät ‘liian pitkälle’. Huomaatteko itse, että naiset jotka seurustelevat kanssanne salongissa eivät suinkaan naura kerallanne, vaan nauravat…? Mutta vaikka huomaisittekin, pidätte liikaa omasta äänestänne. Teitä ei pidetä ‘vakavana’ vaan mielikuvituksettomana.

Teidän pitäisi kuolla. Tämä sentimentaalisen nykyajan kammoama rangaistus sopii kuitenkin vain niille, jotka ovat osanneet elää, nimenomaan elää osin ajattomalla tavalla. Jos antaisimme petojemme repiä teidät, se vihjaisi, että teissä on jotain purtavaa. Tyydymme siis toivomaan, että matkustatte jonnekin kauas, ettekä palaa kotimaahanne.

Advertisements

  1. Gc

    Mikähän tämänkin kirjoituksen pointti oli? Yksi tähti sanasta “orientaalinen”, kun ei voi vähenpää antaa.

  2. Tässä kirjoituksessa on ripaus obskurantismia, mutta on se silti aivan loistava.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: