FB:stä


“Jos annat sovellukselle How Nazi are you? luvan käyttää tietojasi, sovellus voi hakea profiilitietojasi, kuviasi, kavereittesi tietoja ja muita sovelluksen toimintaan tarvittavia tietoja.”

Olen alkanut miettiä, miksi ihmiset yleensä käyttävät Facebookia?

Megamahtavaa tietysti, jos annan  How Nazi are you? -sovelluksen mennä katsomaan lomakuviani. Jos vaikka rajantakainen kaunis Karjala kiinnostaisi muita natseja. Avoimuushan on hyvä asia! Oikeastaan FB muistuttaa kummasti amatööripornosivuja, joihin voi lähettää kuvan elimistään, ja muut käyttäjät sitten pisteyttävät ja kommentoivat. Nämä ovat kuitenkin pikkuasioita.

Erottautumisen vuoksi tiedostavaiston, bopojen ja eliitin pitäisi lähteä FB:stä pian. Se on netin isoin ilmaispalvelu ja siellä ovat kaikki. Ystävälistalla ei ole enää minkäänlaista arvoa,  sen avulla ei pysty arvioimaan oletko suosittu, verkottunut tai haluttu. Yllämainittujen ryhmien nykyinen juttu onkin vaatia henkilökohtaista yhteydenpitoa ja fyysisiä tapaamisia, sillä tällaisesta on aina kustannuksia. Ihmisten maksuhalukkuus, esimerkiksi halukkuus viettää lauantai-iltaa kanssasi, mittaa arvoasi lahjomattomalla tavalla.

Luin saman pätevän kulttuurituotteisiin. Nyt kaikki sisältö on ilmaista ja jaettua kuten olla pitääkin, mutta se tarkoittaa vain, että fokus siirtyy kulttuurin kuluttamiseen ekslusiivisella tavalla. Esimerkiksi klubissa johon mahtuu vain kymmenen ihmistä, ja josta ei tiedoteta missään. Hienoksi määritellään kokemusten fyysiset ominaisuudet, joita ei voida pistää biteiksi ja jakaa valokaapelia pitkin. Joskus oli kova juttu kerätä outoa musiikkia, mutta nyt esimerkiksi saunomaan lähteminen on korkeammassa kurssissa. Kaikki ns. harvinainen musiikki on klikkauksen päässä myös junteille, kun taas saunoa ei voi netissä.

Advertisements

  1. tommi

    Mistä luit tuon viimeisen kappaleen jutun? Vaikuttaa kiinnostavalta.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: