Kynnyskysymys


Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava sanoi viikonlopun puheessaan, että Suomessa on nyt historian ympäristö- ja luontokielteisin hallitus. Vihreässä liitossa kaikki hallituspohjat kelpaavat kai jatkossakin. Olisi taktisesti tyhmää sanoa etukäteen etteivät kelpaa.

Äänestäjänä en ole kuitenkaan kiinnostunut neuvottelutaktiikasta vaan perusarvoista, joten teen tästä itselleni kynnyskysymyksen. Äänestän vain ehdokasta, joka vastustaa samalla tai kosmeettisesti muokatulla kokoonpanolla jatkamista. En halua kuulla, että “asiakysymykset” eli sulle-mulle-salkunjako ratkaisevat hallitusneuvotteluissa. Näennäinen pragmaattisuus johti juuri tähän hallitukseen, jonka vikoja ei pysty kerralla edes luettelemaan.

En kuulu niihin, joille vain oppositio kelpaa. Sellainen on, nettitermiä lainatakseni, “moraalisäteilyä”. Pragmaattisuudessa voidaan kuitenkin mennä liian pitkälle. Sinnemäen taannoinen puhe oli kai suunnattu tällaisia pelkoja vastaan, sillä vihreiden on vakuutettava ensin omat peruskannattajansa, ja vasta sitten haaveiltava uusista äänestäjistä. Yksi asia on selvä: vihreät ovat jo siinä määrin etabloituneet, että “vaihtoehtoisuudesta” ei tule sympatiapisteitä.

Eduskuntavaalit tuovat muutakin ajattelemista. Olen vaihtanut vaalipiiriä, joten pitäisi löytää kelvollinen ehdokas pääkaupunkiseudulta.

Advertisements

  1. Täysin samaa mieltä!

  2. tommi

    Tarkoittaako tämä jotain muuta kuin sitä, että haluat SDP:n hallitukseen?

  3. Minä en koskaan edes ymmärtänyt, miksi Vihreät vastustavat ydinvoimaa, joten en oikein ymmärrä, miksi sen pitäisi hallituksesta sen takia lähteä. Minusta homma meni jotenkin ihan perse edellä puuhun, kun aikanaan ensin pysyivät hallituksessa, joka halusi rakentaa Vuotoksen, ja sitten lähtivät, kun Olkiluoto III sai luvan.

    Vuotos olisi peittänyt liki 250km² metsänpohjaa mätänemään veden alle, puhumattakaan kaikesta siitä, mitä se tekee vesistölle, linnuille jne. Sensijaan harmiton uraanipönttö kahden olemassaolevan viereen oli joku kauheaakin kauheampi rikos.

  4. Tommi: miksi hallitukseen pitää aina saada kaksi isoa? Mutta mitä demareihin tulee, sinipunakin tuntuu nyt houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

  5. Tiedemies: vihreät vastustavat ydinvoimaa perinteen vuoksi.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: