Syrjin


Yhteiskuntatieteilijät ovat miettineet paljon myöhäismodernin maailman olemusta, ja “itsereflektiivisyys” on yksi usein toistettu voimasana. Kuvittelisin sen tarkoittavan jotain tällaista skenaariota: ennen kuin uusi vähemmistövaltuutettu ehtii astua virkaansa, virkanimityksestä on jo tehty tutkintapyyntö, koska nimitysmenettely oli syrjivä. Näin kreisiä juttua ei kai voi oikeasti tapahtua!

On kiinnostavaa, kuinka vähemmistö- ja tasa-arvoasiat alkavat muistuttaa vanhaa kunnon siltarumpupolitiikkaa. Kaikesta ihmisoikeusretoriikasta huolimatta vähemmistöasioista tuleekin “bridges to nowhere”, kuten sanonta ulkomailla menee.  Oma arvaukseni on, että koko identiteettipolitiikan vaihe olikin välinäytös, ja maailma on palannut mallilleen, kursailemattomaan korruptioon ja omanedunpyyteeseen.

Ehdotan diskriminaatiota tuottavalle automaatille nimitystä syrjin. Automaatti ottaa syötteekseen muodollisesti tasa-arvoisen tilanteen ja muuttaa sen materiaalisesti epätasa-arvoiseksi. Kuten sanonta menee, eläin ei tähän pystyisi.

Jotain parempaa. Christopher Pincock, Mathematical Explanations of the Rainbow (PDF).

Advertisements

  1. Hassunnimiset sateenkaaritutkijat edustavat paremmuutta jos ketkä.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: