Nautimme talvesta


Helsingissä on nyt enemmän lunta kuin ikinä proksimaalisen sosiaalisen viiteryhmäni elinaikana. Valitettavasti sukseni ovat vielä Tampereella. Haen ne ensi viikolla. Osaan itsekin mennä keskuspuistoon, mutta jos joku osaa suositella muita helposti saavutettavia hiihtomaastoja, otan vinkit vastaan. Vaikea arvata millainen hiihtokulttuuri täällä vallitsee. Tampereella enemmistö on sunnuntaihiihtäjiä, suuri osa ikäihmisiä. Oletan että Helsingissä hiihto ei ole niin kansankulttuuria, vaan täällä latuja käyttää kapeampi, varakkaampi ja varustautuneempi harrastajaryhmä. Kyllä Tampereellakin on teknisiin hiihtoasuihin pukeutuneita, tosissaan urheilevia sivakoijia, mutta enemmistö on toisenlaista ja edustaa laajempaa viipaletta väestöstä. Oletan siis, että täällä hiihtäjät edustavat ohutta viipaletta, joten he ovat pääosin näitä “ammattilaisia”. Noh, raportoin kunhan pääsen havainnoimaan.

Advertisements

 1. Eufemia

  “TALKOISIIN KUUSILUOTOON LA 9.1.2010

  klo 10 alkaen. Hommina halonhakkuuta (komeasti halkeavia koivupöllejä), talvikalastusta, napakelkan viritysajoja ym. talveen kuuluvaa, ja jääpäivän valmistelua ja ideointia.

  Lahden jää on kantavaa, mutta runsas lumentulo ja meriveden korkeusvaihtelu on aiheuttanut veden nousemista jään päälle, loskaksi puuterilumen alle. Kovat pakkaset ovat vähentäneet ongelmaa, mutta loska esti vielä ke 6.1. Kuusiluodon itäpuolella jäällä hiihtämisen. Arabian puolelta on ollut helpompi hiihtää saareen.”

  http://www.kuusiluoto.info/index.html
  Raitiolinjat 6 ja 8 ovat näppäriä.

  (Saa nähdä päädynkö itse lauantaina paikalle. Ehkä.)
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: