Genesis


Genesiksessä tapahtumat esitetään vääristellen. Todellisuudessa Jumala ei kieltänyt ihmistä syömästä paratiisin keskellä kasvavasta puusta, eikä rankaissut syömisestä. Jumala tiesi kyllä ihmisen kuolevan, jos syö, mutta kertoi asiasta vasta kun tämä oli jo syönyt. Siinä koko juttu. Oikeastaan ajalla ei ollut suuntaa ennen korruption alkamista, joten kronologiset kysymykset “ennen” syömistä ovat mielettömiä.


  1. tommi

    Viisas, avaa silmäni ja valuta teologisen viisauden mesi synnin ja tuhmuuden riivaamaan aivorukkaani! Yhdessä kirjassa kirjoitettiin näin, enkä osaa kuvitella sitä kuin kronologiseksi.

    3. Mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä Paradisia, on Jumala sanonut: älkäät syökö siitä, ja älkäät ruvetko siihen, ettette kuolis.
    4. Niin kärme sanoi vaimolle: ei suinkaan pidä teidän kuolemalla kuoleman.

    11. Ja hän sanoi: kuka sinulle ilmoitti, ettäs alasti olet? Etkös syönyt siitä puusta, josta minä sinua haastoin syömästä?

  2. Tietolähteenä tuossa kirjassa on Jahve, joka esittää asiat itselleen myönteisessä valossa eli puhuu palturia. Toden ja vakavan teologian tietolähde on intuitiivinen näkeminen varsinkin päihteiden avulla.




Leave a comment


  • Archives