Genesis


Genesiksessä tapahtumat esitetään vääristellen. Todellisuudessa Jumala ei kieltänyt ihmistä syömästä paratiisin keskellä kasvavasta puusta, eikä rankaissut syömisestä. Jumala tiesi kyllä ihmisen kuolevan, jos syö, mutta kertoi asiasta vasta kun tämä oli jo syönyt. Siinä koko juttu. Oikeastaan ajalla ei ollut suuntaa ennen korruption alkamista, joten kronologiset kysymykset “ennen” syömistä ovat mielettömiä.

Advertisements

  1. tommi

    Viisas, avaa silmäni ja valuta teologisen viisauden mesi synnin ja tuhmuuden riivaamaan aivorukkaani! Yhdessä kirjassa kirjoitettiin näin, enkä osaa kuvitella sitä kuin kronologiseksi.

    3. Mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä Paradisia, on Jumala sanonut: älkäät syökö siitä, ja älkäät ruvetko siihen, ettette kuolis.
    4. Niin kärme sanoi vaimolle: ei suinkaan pidä teidän kuolemalla kuoleman.

    11. Ja hän sanoi: kuka sinulle ilmoitti, ettäs alasti olet? Etkös syönyt siitä puusta, josta minä sinua haastoin syömästä?

  2. Tietolähteenä tuossa kirjassa on Jahve, joka esittää asiat itselleen myönteisessä valossa eli puhuu palturia. Toden ja vakavan teologian tietolähde on intuitiivinen näkeminen varsinkin päihteiden avulla.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: