Kouluvaaleista


Ylioppilaskuntien edustajistovaaleillakin on näköjään vaalikone. Mielestäni ylioppilaskuntien ei pitäisi politikoida pakkojäsentensä nimissä. Kyse on vähän samasta kuin jos vankilassa valitun vankien ja vartijoiden välisen yhteistyöelimen nimissä otettaisiin kantaa yleispoliittisiin kysymyksiin.

Tiedän, että tämä mielipide erottaa minut jyrkästi suurimmasta osasta ystäviä, tuttavia ja kylänmiehiä. Siksi vaalikoneeseen vastaaminen antaisi “vääriä” tuloksia. En mainitsisi muuten asiasta, mutta kyseessä on kai myös tietystä erosta yhteiskuntakäsityksessä.

Jos ihminen kokee edustavansa jotain hyvää ja vastustavansa jotain pahaa, tuntuisi luonnolliselta edistää tätä asiaansa kaikkialla ja aina missä jotain voi tehdä. Onhan se vähän niinkin, mutta toisaalta se blokkiuttaa koko yhteiskunnan ja jopa arjen maailman. Minun mielestäni jaettu maailma koostuu monista erilaisista funktionaalisista “sfääreistä”, jotka tarvitsevat toimiakseen jonkin minimin luottamusta ja solidaarisuutta eri tavoin ajattelevien ihmisten kesken. Mielestäni yliopisto on ensisijaisesti tiedeyhteisö. Siksi yliopistopolitiikka ei lainkaan innosta. Erityisesti vihreä vasemmisto on innostunut konfliktin politiikasta, joka kuitenkin kuuluisi mielestäni johonkin aivan muualle. Kun nyt kerran äänioikeus on olemassa, äänestän ystävää, mutta tämän purnauksen kera.

Advertisements  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s%d bloggers like this: