Vanhanen vs. Putin


Juorulehden kuvassa pm M. Vanhanen ja pm V. Putin kättelivät. En lue lehtiä, katson vain kuvat. Ison ja pienen miehen kompositio kosketti. Tässä yhteydessä on kuitenkin tarpeetonta analysoida maalais- ja Neuvostoliiton yhteistä historiaa, johon kuuluu enemmän ja vähemmän kunniallisia vaiheita. Keskityn henkilöihin.

Vanhanen näytti itseltään. Isoksi – liian isoksi – kasvanut koulupoika, joka nöyristelee, valehtelee, kiertelee, ja kiukuttelee. Juuri siksi hänen päänsä kallistuikin kumarrukseen kunnon katsekontaktin sijaan. Tämä vaillinaisesti aikuistunut persoonallisuustyyppi ei saa minänsä janoamaa tunnustusta teoillaan, mutta saadessaan joskus säälistä, kiehnää kuin jokin (vertaus puuttuu).

Myös Putin oli itsensä. Erityinen huomio kiinnittyi ohuisiin, verettömiin huuliin. Ne oli puristettu yhteen, mutta ei tuottanut vaikeuksia kuvitella väliin terävää kieltä, joka ilmaa lipoessaan kerää hajuaistimuksia analysoitaviksi. Putin näytti liskolta tai käärmeeltä, joka vielä sulattelee edellistä ateriaansa, ja suhtautuu siksi taivaallisen välinpitämättömästi ympäristön pienriistaan.

Advertisements  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s%d bloggers like this: