Vaalimainonta


Valtio ei ole ihmelääke jokaiseen särkyyn ja ärsytykseen. Joskus se on osa ratkaisua, mutta yhtä usein se näyttää olevan itse osa ongelmaa. On kuitenkin joitakin asioita, joita valtio saisi säädellä paljon voimakkaammin.

Yksi tällainen on vaalirahoitus. Yksityinen vaalirahoitus sekä yksityinen ja kaupallisissa medioissa tapahtuva poliittinen mainonta voitaisiin kieltää kokonaan. Ehdokkaat esiteltäisiin äänestäjille valtion kustantamassa vaalilehdessä ja YLE:n kanavilla (jos nyt YLE yleensä on pakko olla olemassa, mistä en ole varma). Ehdokkaat saisivat näissä tasavertaisen kohtelun.

Lisäksi mainokset voisivat olla mustavalkoisia, ettei rahaa tuhlaannu turhaan väriprinttiin. Demokratia voittaisi, kukaan ei häviäisi, paitsi ehkä muutama mainostoimisto joiden väki ansaitseekin joutua työttömiksi. Puolueiden ei tarvitsisi käyttää voimavarojaan raskaaseen kampanjointiin, vaan voisivat keskittää energiansa päätehtäväänsä eli uskottavien ohjelmien luomiseen. Mainostoimistojen sijaan ne voisivat palkata vaikka yhteiskunta- ja taloustieteilijöitä avukseen.

Advertisements  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s%d bloggers like this: