Murtomaa


Murtomaahiihto (perinteinen tyyli) on optimaalinen yhdistelmä huvia ja hyötyä.

Toisin kuin vaikka monet dieetit, jotka ovat yhdistelmä ikävää ja hyötyä, tai viinan juonti, joka on yhdistelmä huvia ja haittaa.

Oman ikäluokkani edustajat eivät juuri harrasta hiihtoa, vastakohtana vaikka lumilautailulle. Yleisin hiihtoa koskeva kommentti on, että koulussa oli kamalaa piste. Minulla ei ole tarvetta käännyttää ketään omaan lahkooni. Vaikka koululiikunta olisikin ollut kamalaa, se ei kuitenkaan näytä yleensä vievän mahdollisuutta kaikkiin koulussa harrastettuihin lajeihin ikuisiksi ajoiksi. Hiihto on jotain erityistä.

Ainakin osaksi kyse on mielikuvista. Kyllähän vaikka lumilautailu näyttää kuvassa paremmalta kuin hiihto. En itsekään katso televisiosta hiihtokisoja, mutta voin aivan hyvin katsoa jotain hyppimistä. Hiihdon imagossa on myös jotain nationalistista, verenmakuista ja ilotonta. Näistä mielikuvista ei pääse eroon harrastamatta hiihtoa, joten kierre on valmis.

Hiihto on liikunnan lisäksi kuitenkin paras tapa päästä talvella metsään. Tässä on myös syy, miksi itse päädyin lajiin, vaikka kouluhiihto oli yhtä ikävää kuin kaikilla muillakin. Olisi ehkä parasta, että kouluissa olisi täysi vapaus valita mitä liikuntaa harrastaa. Vastaväite on että osa lapsista ei sitten tekisi mitään missä on hikoamisen vaara. Eivät he kuitenkaan pakollakaan elä terveellisesti.

Advertisements  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s%d bloggers like this: